aMule

aMule 2.3.1

Uitgebreid peer-to-peer-programma om te downloaden

VOOR

  • Uitgebreid aanbod
  • Simpel te gebruiken

TEGEN

  • Langzaam voor beginners

Uitmuntend
8

Met aMule download je bestanden door middel van peer-to-peer (P2P). Dit houdt in dat er een netwerk van verbonden computers is waarin men data uitwisselt. Aangezien aMule’s netwerk zich baseert op de bestandsverzamelingen van talloze aangesloten gebruikers, is het aanbod zeer ruim. Let wel, dit grote arsenaal aan bestanden bevat ook illegale files. Het binnenhalen en/of verspreiden van deze data is strafbaar.

Het netwerk waar aMule gebruik van maakt, is dat van eDonkey, deze garandeert dat je geen spyware of reclame binnenkrijgt. Bovendien is dit netwerk al jaren één van de grootste ter wereld. En vanwege het gebruiksgemak en de populariteit van dit uitgebreide archief vind je vrijwel alles wat je zoekt.

Een groot nadeel echter van aMule is de prioriteit die het geeft aan de downloads. Een ervaren downloader krijgt meer snelheid toegewezen dan een nieuwe gebruiker. Dit is redelijk frustrerend in het begin. Bijt je echter even door de slome zure appel heen, dan zal ook jij zeer snel hogere snelheden behalen.

AMule is al jaren een zeer populair programma. Dat deze manier van downloaden gewild is, merk je ook aan het grote aanbod van andere programma's. Zo is Limewire ook al een zeer veel gebruikt programma. Voor wie regelmatig downloadt is aMule echt een must-have.

Wet - en regelgeving aangaande het downloaden en verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal verschilt per land. Softonic herinnert je eraan dat illegaal gebruik van deze software mogelijk strafbaar is en raadt onrechtmatig gebruik af.

Meeste downloads File Sharing & Peer to Peer voor mac

Meer

Beoordelingen about aMule